Vienā no rudenīgām brīvdienām 1.c klase kopā ar vecākiem un klases audzinātāju piedalījās saliedēšanās pasākumā maizes ceptuvē ,,Lāči”, kas atrodas Babītes pagastā, Mārupes novadā.  Ekskursijas sākumā jaukā gide iepazīstināja ar maizes vēsturi, cepšanas tehnoloģijām un maizes vērtīgajām īpašībām. ,,Lāču “ maize cepta pēc senām latviešu maizes cepšanas tradīcijām tikai no kvalitatīvām un dabīgām izejvielām. Bez jebkādiem uzlabotājiem. Saskaņā ar senajām tradīcijām “Lāču” maize tiek cepta īstā, mūrētā, ar malku kurinātā krāsnī uz klona – uz akmens virsmas.  Ekskursijas laikā bija iespējams veidot un uzcept savu unikālo cepumu un bulciņu.  Pēc pamatīga darba visi devās nobaudīt garšīgas pusdienas kafejnīcā ,,Lāči”. Noslēgumā bija iespēja piedalīties pastaigā un iepazīties ar apkārtni. Visi dalībnieki novērtēja kopā būšanu un jauki pavadītu laiku!

 

1.c klases skolnieka Adriana Vīnkārkliņa mamma

0 Komentāri

Leave a Comment