No 17. līdz 21. oktobrim visā Latvijā notika Karjeras nedēļa. Šogad Karjeras nedēļa atzīmēja savu desmitgadi un ar saukli “Uzņēmējspējas – tavas superspējas!” aicināja ikvienu, īpaši skolēnus, izzināt un attīstīt savas uzņēmējspējas.

 

1.-6.klašu skolēniem tika piedāvāta nodarbība “Man ir ideja un es varu to īstenot”, ar mērķi iepazīstināt skolēnus ar idejas radīšanas procesu no 0 līdz pirmajam prototipam, veicinot sadarbības prasmes,
radošumu un problēmas risināšanas prasmes, kā arī spēju strādāt ar ierobežotiem resursiem un laiku. Zinātnieks Alberts Einšteins ir teicis, ka “mēs nevaram atrisināt problēmas ar to pašu domāšanu, ar kuru tās
radījām”. Tāpēc šajā nodarbībā skolnieki mēģināja radīt jaunas idejas, izmantojot savus prātus. Skolnieki noteikti var radīt pozitīvas izmaiņas pasaulē, piemēram, palīdzēt kādam, kam tas ir nepieciešams, atrisināt kādu problēmu vai parūpēties par mūsu planētu.

 

Dažas atsauksmes, kā mums veicās:

  • 2.b klase strādāja divas mācību stundas. Komandas tika tikai līdz zīmējumiem. Bet skolas uzlabošanai idejas labas. 🙂 Ļoti patika bērniem veidot projektu.
  • 4.c klases skonieki taisīja augstāko torni.
  • 3.a klases stundā “Man ir ideja un es varu to īstenot” kopīgi radīja dažādas idejas – taisīja bērnu rotaļlaukumu un skeitparku. Notika grupu darba prezentēšana. Skolēniem nodarbība bija aizraujoša un interesanta.
  • 4.a klase Karjeras nedēļā īstenoja radošo grupu darbu “Janmārupes tornis jaunā izskatā”, kur skolēni sadarbojoties taisīja torni no 20 spageti makaroniem, līmlentes un 1 māršmelova. Skolēniem vajadzēja izdomāt, kā uztaisīt torni pēc iespējas augstāku, lai tas varētu noturēt 1 zefīru pašā augšā. Sanāca skaisti torņi un skolēni mācījās sadarboties grupās.

 

Dažas klases izmantoja Karjeras nedēļu, lai tiktos ar savas jomas profesionāļiem, dažādu profesiju pārstāvjiem: 5.d un 3.c klases klases stundās viesojās Mārupes Mini motokrosa treneris Aivars Ābols. 1.e klasē viesojās Valtera Utināna tētis un stāstīja par savu profesiju, kā saudzēt vidi un kā pareizi šķirot atkritumus.

7.-9.klašu skolēniem tika piedāvāta video-mācībstunda, kurā biznesa treneris Eduards Krūmiņš un citi pieaicinātie eksperti deva iedrošinājumu un ieteikumus kā attīstīt savas superspējas jau skolā. Kā iet uz mēŗki kaut maziem solīšiem un nepadoties.

 

Dažas atsauksmes, kā mums veicās:

  • 7.d klase karjeras nedēļā ieguva izpratni, ka Latvija ir iespēju zeme un ikvienam šeit ir iespējas sevi īstenot un attīstīties, tikai jāizvirza mērķi un uz tiem jātiecas ar smagu darbu.
  • 8.b klase klausījās par superspējām pildīja arī uzdevumus, kas palīdzēs nepadoties.

0 Komentāri

Leave a Comment