8.novembrī notika skatuves runas konkursa fināls. Konkursa mērķis bija pilnveidot skolēnu pašizpausmi un interesi par daiļliteratūru. Balstoties uz kompetenču mācību saturu, skolēnu uzdevums bija prast izvēlēties un atlasīt dzejoli. Saskatīt autora lietotos izteiksmes līdzekļus.  Iepazīties ar dažādām emocijām, izmantot balss intonāciju un vārdus, lai izteiktu savu attieksmi.  Rudens brīvlaikā, skolēni izvēlējās un gatavoja savu priekšnesumu. Tad katrā klasē  notika konkursa pirmā kārta. Tika izvirzīti trīs  skolēni, kuri  startēja konkursa otrajā kārtā. Šī gada  skatuves runas konkursa tēma bija “Lec, saulīte, spīdi spoži ”. Žūriju priecēji skaisti un nedzirdēti dzejoļi.

 

Šogad 1.-3.klašu grupā  piedalījās četrdesmit divi dalībnieki. Žūrijas komisijā tika aicināta teātra pulciņa skolotāja, bibliotekāre Zinaida Spāde, bibliotekāre Eva Feldmane, skolotāja Karīna Polce.  Atbilstoši kritērijiem, žūrijas uzdevums bija novērtēt skolēnu prasmi iemācīties dzejoli no galvas un izvērtēt pasniegšanas prasmes.

 

Paldies vecākiem un skolotājiem, kas atbalstīja un palīdzēja sagatavot repertuāru. Uzvarētājus varam aplūkot kopsavilkuma tabulā.  Dalībniekus varam redzēt fotogrāfijās.

 

Lai gaiši un skaisti valsts svētki!

 

Direktores vietniece Anita Līdaka

Konkursa rezultāti

0 Komentāri

Leave a Comment