Šogad mūsu mīļā Latvija savu dzimšanas dienu svin zem Saules zīmes. 16. novembrī sākumskolas 1. klašu  skolēni pulcējās skolas aktu zālē, lai noskatītos 2. klašu teātra pulciņa uzvedumu “No novada uz novadu”.

 

Katra klase pārstāvēja savu novadu. Skaitot tautasdziesmas par Latvijas dabu un tās skaistumu , iepazīstināja visus ar Kurzemi, Latgali, Vidzemi, Zemgali un skaisto Rīgu.

 

Katram novadam bija jādzied arī atbilstoša tautasdziesma, kuru mūzikas skolotāja Jāņa Niedras pavadībā , nodziedāja izrādes dalībnieki. Skanēja tādas dziesmas kā ”Pūt vējiņi”,

 

“Stāvēju, dziedāju, ” “Rūžeņa”, “Ziedi, ziedi rudzu vārpa, “Rīga dimd”. Mūzikas pavadībā tika izdejotas arī latviešu rotaļas: Sudmaliņas, Plaukstiņpolka, Tūdaliņ, tāgadiņ, Mēs ejam caur veco Rīgas tiltu ,kurzemnieku suitu sievas paspēja apdziedāt skolotājas Zinaidu un Gundegu, kā arī skolotāju Jāni.

17.novembrī skolas aktu zālē pulcējās 2. klašu skolēni un skolotājas, lai noskatītos šo izrādi un nosvinētu Latvijas 104. dzimšanas dienu. Skaista mana tēvu zeme

Par visām zemītēm:
Plaši lauki, zaļi meži,
Zilis jūras ūdentiņš.

Paldies visiem  teātra pulciņa dalībniekiem, skolotājiem un vecākiem, kuri palīdzēja radīt šo svētku noskaņu un turpināt mūsu skolas svētku tradīciju svinēšanu. Lai miera pilni , skaisti un ģimeniski šie svētki katrā mājā , katrā ģimenē. Daudz laimes tev, Latvija!

 

 Teātra pulciņa skolotāja Zinaida Spāde

0 Komentāri

Leave a Comment