6.d klase klase Lāčplēša dienu pavadīja izzinot profesiju daudzveidību. Apmeklējot EHR Mediju Grupas uzņēmumu skolēni iepazīnās ar radio veidošanas aizkulisēm .Izzināja dažādo profesiju pārstāvju ikdienu un darba specifiku. Lai noskaidrotu sīkāk par radio darbību mūsdienās, satikās un izjautāja radio personības. Lai labāk izprastu radio veidošanas principus, skolēni izstaigāja un izpētīja tiešā ētera telpas, ierakstu un podkāstu veidošanas telpas un paši iemēģināja roku TikTok veidošanā.

 

Tālāk tramvajs skolēnus aizveda līdz Nacionālajam Teātrim, kurā 1918.gada 18.novembrī notika Svinīgā sēde, kuras laikā tika proklamēta Latvijas Republika. No tā raitā solītī nokļuvām Latvijas nacionālajā mākslas muzejā, kurā skatāma Latvijas Bankas simtgades izstāde “VĒRTĪBU ZĪMES”.

 

Izstāde aicināja novērtēt naudu ne vien kā racionālās saimnieciskās pasaules neatņemamu sastāvdaļu, bet arī kā paliekošu kultūrvēsturisku simbolu, latviešu tautas vēstures un garīgo vērtību iemiesojumu. Mājupceļš skolēnus aizveda pie Brīvības pieminekļa, ko skolēni iepazinuši kā vienu no nozīmīgākajiem Latvijas neatkarības simboliem, kas iekļauts Latvijas Kultūras Kanonā.

0 Komentāri

Leave a Comment