Šī gada 24.movembrī, tuvojoties patriotiskā mēneša izskaņai, Jaunmārupes pamatskolā viesojās Latvijas Okupācijas muzeja gids ar ceļojošo lekciju “Aizliegtais 18.novembris”, kas stāstīja par 18.novembra svinēšanu no tā pirmsākumiem, cauri okupācijas gadiem un līdz neatkarības atjaunošanai.

9.klasēm šī bija lieliska pāreja starp tematiem. Klases tikko bija noslēgušas tēmu par Latvijas valsts dibināšanu un nākošajā nedēļā sāks apgūt Otro pasaules karu pasaulē un Latvijā. Lekcija, sarunas formātā, atsvaidzināja skolēnu atmiņu par jau zināmo – valsts simboliem, svarīgākajām personām, nozīmīgākajiem pieminekļiem -, kā arī iepazīstināja attieksmes, idejas un pieredzes no Latvijas okupācijas laikiem. Ar autentiskiem vizuālajiem avotiem un intervijām, skolēni iepazinās ar cilvēku stāstiem un varēja apdomāt savu reakciju un darbību tā laika jauniešu lomā – kad svinēt 18.novembri bija aizliegts.

 

Lekcija bija lielisks veids kā nostiprināt jau esošās zināšanas, ievadīt nākošo zināšanu apguvi un stiprināt valstiskās piederības sajūtu jauniešos.

 

Vēstures skolotāja Sabīne Ozoliņa

0 Komentāri

Leave a Comment