Šī gada 1.decembrī, noslēdzot patriotisko mēnesi, skolā notika Latvijas kultūras kanona orientēšanās sacensības 4. – 9.klasēm. Sacensības tapa sadarbībā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku ar mērķi vairot skolēnu zināšanas un interesi par kultūras kanona saturu un to, kā tas atrodas mums visapkārt.

 

Klases sacensībās pārstāvēja 4 cilvēku komanda, kuru uzdevums bija sevi arī vienoti noformēt. Komandas ieradās gan ar rūķīšu cepurēm, saulesbrillēm, papīra kroņiem, bantītēm un citiem radošiem noformējuma risinājumiem. Komandu uzdevums bija atrast 10 kultūras kanona vērtības, kas bija paslēpušās skolas gaiteņos, kabinetos un pat bibliotēkā un atbildēt uz jautājumiem par šo vērtību. Aizrautīgā skrējienā skolēni lika puzles, veica foto uzdevumu ar Brīvības pieminekli un sadarbojās precīzāko atbilžu atrašanā.

 

Par uzvarētājām tika atzītas divas komandas – viena 4. – 6.klašu grupā un viena 7. – 9.klašu grupā – ar vispareizākajām atbildēm un visātrāko izpildes laiku. Ceļa zīmi uz Latvijas Nacionālo bibliotēku un iespēju spēlēt lielo kanona orientēšanos saņēma 4.b klase un 8.a klase.

 

Skolēnu lielā aizrautība noteikti liek domāt par līdzīgu sacensību organizēšanu arī turpmāk!

 

Vēstures skolotāja Sabīne Ozoliņa

Sociālo zinību skolotāja Karīna Štelfa

0 Komentāri

Leave a Comment