12.aprīlī 3.c klase devās mācību ekskursijā uz SIA Depozīta Iepakojuma Operators, lai iepazītos ar uzņēmuma darbību un klātienē redzētu, kā notiek dzērienu iepakojumu šķirošana un pārstrāde.

 

Skolēniem ekskursija ļoti patika. Viņi ieguva vērtīgu informāciju par iepakojumu savākšanu, pārstrādi un atkārtotu izmantošanu jaunu produktu ražošanā. Ekskursijā gūtie iespaidi vedināja uz pārdomām par to, ka ikvienam jāiesaistās videi draudzīgu paradumu veidošanā, lai arī nākotnē mūsu valsts būtu tīra un sakopta.

 

Lūk, arī skolēni dalījās iespaidos par redzēto un dzirdēto uzņēmumā:

  • Ernests: “Es uzzināju daudz ko jaunu, un es jums to pastāstīšu. Plastmasas pudeles un alumīnija bundžiņas izmanto vienreizēji, bet stikla pudeles šķiro pēc krāsas un atdod atpakaļ uzņēmumam. Tur pudeles izmazgā un no jauna piepilda ar dzērieniem. Tā kādas 4 – 5 reizes. Plastmasas pudeles un alumīnija bundžiņas saspiež ar hidraulisko spiedi. Tad veidojas lieli kubi, kurus sauc par ķīpām. Viena ķīpa sver apmēram 250 – 300 kg. Kad pudeli iemet jūrā, tā lēnām sadalās mazos gabaliņos. Tos apēd zivis, pēc tam mēs ēdam tās zivis un plastmasa nonāk mūsu organismā. Tāpēc NEDRĪKST piesārņot dabu!!!”
  • Gustavs: “Man ekskursija ļoti patika, jo es daudz ko uzzināju. Piemēram, es uzzināju, kur nonāk visas nodotās pudeles, cik pudeles nodod, redzēju, kā šķiro pudeles,  ko ar tām dara pēc pārstrādes. Iesaku visiem apmeklēt uzņēmumu SIA Depozīta Iepakojuma Operators!”

0 Komentāri

Leave a Comment