Turpinot mūsu skolas  iesākto tradīciju, arī šogad pirms valsts svētkiem tika rīkots Skaļās lasīšanas konkurss mazākajās klasēs.  No 2. un 3. klasēm piedalījās 27 bērni, kuri starp saviem klases biedriem bija izcīnījuši iespēju piedalīties Skaļās lasīšanas sacensībās skolas finālā, kurš notika  4.-9. klašu bibliotēkas lasītavā.

 

Rezultāti otro klašu grupā

  1. vietu pārliecinoši izcīnīja Rojs Ivulāns no 2. b klases, ar lasīto fragmentu no A. Lindgrēnas grāmatas “Lennenbergas Emīls”
  2. vietu ieguva 2. e klases skolniece Eva Jozauska ar lasīto fragmentu no D. Valjamsa grāmatas “Puika kleitā”
  3. vieta Adrianam Šķibustam no 2. a klases. Adrians lasīja fragmentu no I. Zīgnera grāmatas “ Mazais pūķis kokosrieksts”
  4. vietu izdevās izcīnīt Elīnai Iesalniecei, kura piedalījās ar fragmenta lasījumu no grāmatas “Dzīve Dunnes skatījumā”, autore R. Lāgerkranca

Rezultāti trešo klašu grupā

  1. vieta dalībniecei no 3. b klases – Norai Brantai. Nora izjusti nolasīja fragmentu no A. Taraskas grāmatas “Punktiņa un Kleksis”, kā arī bija jauki parūpējusies par tekstam atbilstošu vizuālo tēlu
  2. vieta Armandam Viesturam Feldbergam. Viesturs mācās 3. b klasē un piedalījās ar I. Skrastiņas grāmatas “Lieliskā dzīve bez zoom “ fragmenta lasījumu
  3. vietas šajā konkursā ieguva divi dalībnieki – Tīna Bērziņa no 3. c un Arvo Šnore no 3.b klases. Tīna lasīja A. Milna grāmatas “Vislabākais lācītis pasaulē” fragmentu, savukārt Arvo – M., T. Prohasko “ Kur pazuda jūra?” grāmatas fragmentu.
  4. vieta Maijai Putānei no 3. d klases. Maija bija izvēlējusies fragmentu no T. Flečera grāmatas “ Ziemassvētkuzaurs un Ziemas ragana”

Paldies visiem dalībniekiem par labi sagatavotajiem lasījumiem un  ieguldīto darbu, paldies klašu audzinātājām un bērnu vecākiem par atbalstu! Par balviņām, diplomiem, pateicības rakstiem un konkursa organizāciju bija parūpējušās direktores vietniece izglītības jomā A. Līdaka un bibliotekāre Z. Spāde.

 

Lai lasītprieks turpina mūs visus pavadīt arī turpmāk!

 

Bibliotekāre E. Feldmane

0 Komentāri

Leave a Comment