Turpinot tradīciju, maija mēnesī Jauno vēsturnieku klubs dodas uz radošām nodarbībām Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. Šoreiz izvēlēts divu nodarbību cikls – “Marmorēšana” un “Grāmatu iesiešana”. 16.maijā skolēni devās uz marmorēšanas nodarbību, kā arī apmeklēja izstādi par Rīgas parkiem “No Arkādija līdz Marsam”.

 

Marmorēšanas nodarbību gaidot, skolēni izmantoja iespēju apmeklēt nesen atklāto izstādi par Rīgas parkiem “No Arkādija līdz Marsam”, un izpētīt tajā esošos parku plānojumus, noklausīties video materiālu par parku tapšanu un aplūkot foto izstādi. Taču vislielāko popularitāti guva meditācija telpa, kas parkus un dabas zonas parādīja no mierīgāka, no pilsētas nošķirtā viedā.

 

Pašā nodarbībā, skolēni apguva marmorēšanas prasmi. Ar īpašām krāsām tika veidoti raksti uz ūdens, tad tajos mērkts papīrs, iegūstot satriecošus, krāsainus un interesantus rakstus. Nodarbības gaitā skolēni uzzināja arī par marmorēšanas vēsturi un izcelsmi, kā arī par to, kā marmorētus darbus reiz izmantoja grāmatu iesiešanā. Šo domu turpinot, nākošajā nodarbībā skolēni arī mēģinās paši iesiet grāmatas, vākiem izmantojot savus krāšņos darbus.

 

Skolēni ar lielu nepacietību gaida nākošos nodarbību un iespēju savus radošos darbus pārvērst praktiskos priekšmetos.

 

Vēstures skolotāja, pulciņa vadītāja Sabīne Ozoliņa

0 Komentāri

Leave a Comment