Šī gada 23. – 25.augustā, Tallinā, norisinājās starptautiskā vēstures skolotāju konference, kuru organizēja Starptautiskā Vēstures skolotāju didaktikas biedrība (ISHD – International Society for History Didactics) un Tallinas Universitāte. Konferences tēma šogad bija vēsturiskā mantojuma mācīšana, kas piesaistīja arī skolas vēstures skolotāju Sabīni Ozoliņu.

 

Trīs dienu laikā profesori, pasniedzēji, skolotāji un studenti no 20 pasaules valstīm 46 prezentāciju ietvaros sprieda par tēmām, kuras pasniegt stundās ir sarežģīti dažādu politisku un ētisku jautājumu dēļ, par metodēm, kuras var ieviest klases darba daudzveidošanai, par to, kas ir vēsturiskais mantojums un cik liela nozīme ir muzejpedagoģijai. Arī skolotāja Sabīne bija runātāju starpā un konferences pēdējā dienā dalījās pieredzē par muzejpedagoģijas veiksmīgu izmantošanu mācību procesā, skolēnu attieksmi pret muzejpedagoģiju un daudzveidīgo muzejpedagoģijas nodarbību klāstu.

 

Konference ļāva plašāk paskatīties uz vēsturiskā mantojuma mācīšanas procesu, kā arī smelties iedvesmu  un motivāciju gan lai turpinātu jau iesāktās muzejpedagoģijas tradīcijas, gan lai meklētu jaunas idejas un iespējas vēsturiskā mantojuma apguvei.

 

Paldies ISHD un Tallinas Universitātei par konferences rīkošanu un skolas vadības komandai par atbalstu jaunas pieredzes gūšanā!

0 Komentāri

Leave a Comment