Mārupes novada Skaļās lasīšanas konkursa uzvarētājs, mūsu skolas 6.­­­­­­­­­­­­­­­­ c klases skolēns Ernests Sviķis  13. septembrī devās uz Salaspils novada bibliotēku, kur sapulcējās labākie lasītāji – šī konkursa uzvarētāji no Siguldas, Mārupes, Ropažu, Saulkrastu, Ādažu, Ķekavas un Salaspils novadu skolām.

 

Ernests izlozēja 7. kārtas numuru un uzstājās kā pēdējais, izjusti un droši nolasot fragmentu no D. Valjamsa grāmatas “Gangsteromīte”.  Tā kā sacensība noritēja starp novadu labākajiem lasītājiem, visu dalībnieku sniegums bija ļoti atzinīgi vērtējams. Ernests ieguva piemiņas balvu un Pateicību par piedalīšanos.

 

Pirmo vietu un ceļazīmi tālākai dalībai fināla konkursā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā š. g. 30. septembrī izcīnīja dalībniece no Ropažu vidusskolas -Elīza Teleže.

 

Ernests godam pārstāvēja mūsu skolu un novadu, turklāt tieši Ernestam bija visaktīvākie atbalstītāji un līdzjutēji – klasesbiedri Patriks un Sando, kuri uzmundrināja draugu šajās sacensībās.

 

Paldies Ernestam par cīņas sparu, veiksmīgo piedalīšanos iepriekšējās konkursa kārtās, paldies Ernesta latviešu valodas skolotājai Simonai Neifaltei un Ernesta vecākiem par lielo atbalstu sagatavošanās posmā! Lai lasītprieks turpina būt klātesošs arī turpmāk!

 

Bibliotekāre Eva Feldmane

0 Komentāri

Leave a Comment