Šī gada 19.septembrī, jauno vēsturnieku klubs devās savā pirmajā pētnieciskajā ekskursijā. Šoreiz skolēnu galamērķis bija Vecrīga, kurā skolēni dzīvē iepazinās ar svarīgākajām ēkām, kuras savu atrašanās vietu nav mainījušas jau kopš viduslaikiem, vienlaicīgi uzzinot arī citus interesantus faktus pa Rīga pilsētu un tās vēsturi.

 

Pētnieciskās pastaigas laikā, skolēni iepazina Rīgas pili, ‘Trīs Brāļus’, Doma laukumu un Doma baznīcu, Melngalvju namu, Rātslaukumu un Rīgas domi, Pētera baznīcu, Lielo un Mazo ģildi un Pulvertorni. Tika aplūkota šo ēku fasādes, to pārbūves īpatnības, vēsturiskie notikumi, kas ietekmējuši ēku pārbūves, kas ēkās atrodas šobrīd un kam tās tika izmantotas viduslaikos. Pastaigas laikā, skolēni tika aicināti uzņemt fotogrāfijas ar apskates vietām un piefiksēt interesantākos faktus, lai nākošajā pulciņa nodarbībā, varētu veidot informatīvos plakātus.

 

Šogad pulciņa skolēni padziļināti aplūkos tieši viduslaiku posmu Latvijas un pasaules vēsturē un ar dažādiem uzdevumiem un izstādēm, mēģinās arī citus iepazīstināt ar saviem atklājumiem. Tieši informatīvie plakātus taps jau pavisam drīz, lai iepazīstinātu arī citus ar svarīgākajiem punktiem viduslaiku Rīgā un mudinātu savus skolasbiedrus doties tos aplūkot pašiem.

 

Vēstures skolotāja Sabīne Ozoliņa

0 Komentāri

Leave a Comment