Sestdien, 30. septembrī, no plkst. 12.00 – 16.30 Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Ziedoņa zālē norisināsies Skaļo lasīšanas sacensību nacionālais fināls.  Rīgā ieradīsies 30 reģionālie lasīšanas čempioni no visas Latvijas.

 

Aicinām apmeklēt sacensību finālu klātienē vai vērot video tiešraidē LNB YouTube kanālāLNB Facebook lapā , LNB.lv , LSM.lv un “LSM Bērnistaba” Facebook lapā. Video ieraksts būs pieejams arī pēc pasākuma norises.

 

Kopš 2017. gada sacensības rīko LNB kopā ar Latvijas Bērnu un jaunatnes literatūras padomi, bibliotēkām un skolām visā Latvijā. Sacensības notiek vairākos posmos – vispirms klasē, tad skolā vai bibliotēkā, tad reģionā un noslēgumā valsts finālā. 2023.gadā sacensībās Latvijā piedalījās vairāk nekā pieci tūkstoši 5. un 6.klašu skolēni.

 

No Jaunmārupes pamatskolas dalībniekiem vislabāk veicās 6. c klases skolniekam Ernestam Sviķim, kurš izcīnīja dalību sacensību reģionālajā kārtā, kura norisinājās Salaspilī. Latvijas Nacionālajā bibliotēkā Pierīgas reģionu šogad pārstāvēs dalībniece no Ropažu vidusskolas. Lai veicas!

0 Komentāri

Leave a Comment