Uzsākot jauno mācību gadu drošības mēneša ietvaros, Jaunmārupes pamatskolas klašu skolēnus apmeklēja sociālais pedagogs Jānis Poga. Nodarbību laikā ar visiem skolēniem tika atkārtoti iekšējās kārtības noteikumi skolā un drošības noteikumi uz ceļa, šķērsojot ceļu un piedaloties ceļu satiksmē.

 

Ar mazākajiem skolēniem veiksmīgi izrunāts kā sevi pasargāt dažādās situācijās. Tika pārbaudītas arī pašreizējās skolēnu zināšanas par skolas iekšējās kārtības un drošības noteikumiem, kuras skolēni prezentēja pēc pašu paveikta grupu darba. Jāatzīst, ka skolēni lielā mērā pārzin uz viņiem attiecinātos noteikumus, tomēr noskaidrojās temati, kas bija arī jāatgādina. Skolēniem bija iespēja uzdot jautājumus un saņemt atbildes uz tiem, kā arī apmainīties ar savu pieredzi saistībā ar drošību.

 

Ar vecāko klašu skolēniem tika izrunāts par sīko huligānismu, vandālismu, veselībai kaitīgām vielām, to lietošanu, kā arī par sodāmību un kā sodāmība ietekmē cilvēka karjeru, par dalību ceļu satiksmē, it īpaši ar skūteriem un motorolleriem. Skolēni izrādīja interesi uzdodot jautājumus, kas iezīmē nepieciešamību arī ikdienā pārrunāt augstāk minētās tēmas gan skolā, gan arī ģimenē. Visiem drošu turpmāko mācību gadu!

 

Sociālais pedagogs Jānis Poga

0 Komentāri

Leave a Comment