17.oktobrī, jauno vēsturnieku klubs devās savā otrajā rudens ekskursijā – šoreiz uz Latvijas Nacionālo vēstures muzeju. Ekskursijas laikā skolēni apmeklēja nodarbību par viduslaiku bruņiniekiem, kā arī aplūkoja muzeja aktuālās izstādes.

 

Nodarbības laikā, kluba dalībnieki uzzināja par to, kādi bruņinieki saimniekojuši Rīgā un Latvijas teritorijā, kur viņi ir dzīvojuši un ar ko nodarbojušies. Skolēni tika iepazīstināti ar bruņinieka apbruņojumu dažādos laika posmos, apbruņojuma specifiku un pielietojumu – sākot ar bruņu cepurēm un zobeniem, un beidzot ar arbaletiem un vairogiem. Skolēniem bija iespēja aprīkojumu arī aptaustīt un pielaikot – pat 15. un 16.gs. autentiskos zobenus -, kas noteikti bija skolēnu mīļākā daļa no nodarbības.

 

Pēc nodarbības kluba dalībnieki iepazinās ar muzeja patstāvīgo ekspozīciju, kā arī apmeklēja izstādi “Vainagošanās”, kas stāsta par vainagu nozīmi, attīstību un veidiem Latvijas teritorijā. Izstādē sevī apvieno gan arheoloģiskos, gan etnogrāfiskos, gan mūsdienās veidotus mākslinieciskus vainagus. Skolēnu entuziasms izzināt iepriecināja arī izstādes kuratori, kas piemeklēja papildus vainagus grupas foto uzņemšanai.

 

Ekskursijas laikā skolēni guva plašu informācijas klāstu par dažādiem posmiem Latvijas vēsturē un šeit dzīvojošajiem cilvēkiem. Turpmāk tiek plānots apmeklēt arī citus muzejus, lai šo izpratni tikai paplašinātu.

 

Vēstures skolotāja Sabīne Ozoliņa

0 Komentāri

Leave a Comment