Noslēgusies Karjeras nedēļa 2023!

No 16. līdz 20. oktobrim visā Latvijā jau 11. reizi notiks Karjeras nedēļa, kuras tematika šogad būs “Tavs prasmju portfelis”. Dažādās aktivitātēs ikviens varēja apzināt, izvērtēt un attīstīt savai karjerai un dzīvei noderīgas prasmes. Arī Jaunmārupes pamatskolas skolēni pētīja, apsprieda un izzināja savu “prasmju portfeli”!

Klases pētīja un skolēni secināja:

  • Profesionālās prasmes – Uzzināja savu vecāku profesijas, kādas prasmes nepieciešamas viņu darbā. Secināja, ka visām profesijām ir nepieciešama prasme lasīt, datorprasme, prasme sarunāties. Katram darba devējam ir jāizvirza objektīvi kritēriji, izvēloties darbiniekus. Jāņem vērā viņu stiprās puses, kas var noderēt veiksmīgam biznesam, bet nedrīkst spriest par cilvēku pēc viņa ārējā izskata, mūzikas gaumes, piederības kādai sabiedriskai grupai utt.
  • Tavas unikālās prasmes – Savas prasmes attīstīja interešu izglītības programmās un ārpusskolas pasākumos. Šīs unikālās prasmes noderēs visu dzīvi. Izvērtēja, kādas savas prasmes jāattīsta un jāpilnveido, lai varētu apgūt savu nākotnes profesiju.
  • Sapņu profesija-nodarbošanas – Lai īstenotu savu sapņu profesiju-nodarbošanos, jāapgūst katrs macību priekšmets skolā, jo viss mūs pilnveido un attīsta.
  • Mana nākotnes profesija – Izvērtēja mācību priekšmetos iegūtās zināšanas un prasmes, saprata, ka katrs mācību priekšmets dod personības attītībā. Saprata, ka skolā gūtās iemaņas un mācību priekšmeti var noderēt kā pamats nākotnes profesijai. Novērtēja izglītības nepieciešamību nākotnes profesijai.
  • Prasmes tavai karjerai – Iemācījāmies, ka prasmes ir nemitīgi jāattīsta. Svarīga prasme jebkurā darbā ir komunikācija, empātija un sadarbība.
  • Četras veiksmīga cilvēka atslēgas – 1.Fiziskā attīstība. 2. Izglītība.3.Attiecību veidošana. 4. Iekšējās pasaules attīstība. Noskatījās filmu un kartītēs atzīmēja  atziņas. 9.a karjeras nedēļā noskatījās filmu Četras veiksmīga cilvēka atslēgas. Katrs skolēns sev  izrakstīja uz kartītes gūtās atziņas, pieturas punktus, veiksmes plānu.
  • Finanšu prasmes – Swedbank “Finanšu laboratorijā” skolēni izmēģināja savas finanšu un naudas plūsmas organizēšanas prasmes

0 Komentāri

Leave a Comment