Jau trešo gadu Jaunmārupes pamatskolas bibliotēkā ar  3. klašu interešu izglītības pulciņa Grāmatnieki dalībniekiem atzīmējam Ziemeļvalstu literatūras nedēļu. Pēc Ziemeļvalstu Ministru padomes biroja aicinājuma piedalīties  Ziemeļvalstu Literatūras nedēļā, šogad esam piereģistrējušies arī oficiālajā mājas lapā bibliotek.org  kā dalībnieki.

 

Nodarbībā bērni tiek iepazīstināti ar Ziemeļvalstu autoru grāmatām, kādas pieejamas mūsu bibliotēkā, grāmatas tiek sagrupētas uz galdiem pa valstīm. Pēc tam projektorā skatāmies, kur šīs valstis atrodas, kas ir to galvaspilsētas, cik lielas tās ir. Bērni pastāsta gan par savu ceļošanas pieredzi, apmeklējot šīs valstis, gan lasīšanas pieredzi- atklājot, kuras no Ziemeļvalstu autoru sarakstītajām grāmatām ir izlasījuši paši un kuras no tām patikušas visvairāk. Pēc tam spēlējam radošo spēli- bērni izvēlas vienu no grāmatām un izveidojam kopīgu stāstu, izmantojot katrs savas izvēlētās grāmatas nosaukumu- ieliekot to savā stāstījumā. Nodarbības nobeigumā iededzam sveci un, nomainot cits citu, lasām izvēlēto Ziemeļvalstu autora grāmatu. Šogad lasījām fragmentu no zviedru rakstnieces A. Lindgrēnes grāmatas “Lennebergas Emīls”.

 

Piedaloties šajā projektā, bērnos tiek rosināta izpratne par Ziemeļvalstīm un bagātinātas viņu zināšanas par šo valstu autoru sarakstīto literatūru, kā arī radīta kopības sajūta ar citu šī projekta dalībvalstu dalībniekiem, vienlaicīgi lasot grāmatu dažādās valstīs.

 

Eva Feldmane

0 Komentāri

Leave a Comment