No 6.- 8.decembrim Jaunmārupes pamatsolas 6.c klases komanda “Lucky”- Gustavs Ļašs, Ernests Sviķis, Kate Millere un skolotāja Līva Prekele piedalījās konkursa “Ventspils IT izaicinājumā”.

Kopumā konkursā šogad piedalījās ievērojams komandu skaits – kopskaitā 383 komandas. Katrā grupā tika izvēlētas 12 labākās komandas dalībai finālā.

Mēs startējām B grupā (4. līdz 6. klase), kur  uzdevumi  bija sadarbībā ar “Latvijas valsts mežiem”. Pirmajā kārtā bija jāveido digitāla karte un jāuzfilmē video ar 5 dažādiem risinājumiem, kā saudzēt dabu.

 

Finālā  Ventspilī  piedzīvojām tik daudz un neaizmirstamas emocijas- piedalījāmies ekskursijā un dažādos šovos  “Viziumā”, braucām ekskursijās uz Planetāriju, Koncertzāli “Latvija”, rodeļiem.

Skolēni piedalījās konkursa finālā, kurā vajadzēja programmēt sava mājasdarba izveidoto karti un dabas aizsardzības risinājums. Tikmēr skolotāji apguva jaunas metodes darbam ar attēlu apstrādi un ieguva zināšanas par mākslīgo intelektu.

 

Pēc konkursa dienas izbaudījām plašu klāstu ar radošajām darbnīcām, Nila Īles mūzikas nodarbību, bagātīgas vakariņas un ballīti kopā ar pārējiem dalībniekiem.

Liels paldies skolas saimniekam Gunāram par mūsu nogādāšanu uz pasākumu, skolēnu vecākiem par atbalstu un visiem, kas mums juta līdzi!

 

Skolotāja Līva Prekele

0 Komentāri

Leave a Comment