14.decembrī 1.c un 1.d klases devās mācību ekskursijā uz Melngalvju namu. Apmeklējuma laikā skolēni apskatīja Melngalvju nama telpas, kā arī iepazinās ar Melngalvju brālības  un nama vēsturi, uzzināja, ka nama nosaukums un tā galvenais simbols, kurš redzams arī nama ģerbonī, ir svētais Maurīcijs, pirmais melnais kristietis, kareivju un neprecētu vīriešu aizgādnis.

 

Pagrabā izveidotajā muzejā  skolēni izpētīja ēkas senos mūrus, uzmērīja bruņucepuri, aptaustīja senos ieročus, iepazinās ar dažādu veidu svariem, kurus izmantoja tirgotāji preču svēršanai. Skolēni aktualizēja zināšanas par Latvijas dabas bagātībām, kurām bija liela nozīme tirdzniecībā ar citām valstīm.

 

Ēkas pirmajā stāvā interesi izraisīja sudraba kolekcija. Pārsteigums bija par maziņu sudraba garšvielu trauciņu. Nama otrajā stāvā skolēni apmeklēja svinību zāli, aplūkoja grieztu gleznojumus un gleznas. Uzzināja, ka zālē Melngalvju brālība rīkoja greznas balles un koncertus. Skolēni atzina, ka ekskursija bija ļoti interesanta un zināšanām un iespaidiem bagāta.

 

Klašu audzinātājas Laila Abuhova, Inga Petruševska

0 Komentāri

Leave a Comment