No 3. februāra Dobeles novada muzejā apskatāma mūsu skolas skolotājas Indras Stankes gleznu izstāde “Ko sirds pazīst?”. Indra jau vairākus gadus skolā strādā par dizaina un tehnoloģiju skolotāju. Savā ikdienas darbā spēj aizraut skolēnus, radoši pieiet visiem darbiem, vienmēr ir atsaucīga un aktīva.

 

Skolotāja jau iepriekš ar saviem darbiem ir piedalījusies mākslinieku kopīgajās izstādēs: Ikšķilē, restorānā “Brandīne”(2020); gadatirgū “Art Riga Fair”(2020); Jelgavas bibliotekā (2021); Rīgā, kafejnīcā “K.Suns” (2022), “VIA Jūrmala Outlet Village” (2023). Darbu personālizstāde – Mores Tautas namā (2023).

 

Kā saka pati skolotāja Indra: “Es gleznoju, to, kas man tajā brīdī patīk – dārzs, daba, ziedi, svaigs gaiss, suņi un kaķi. Un, protams, mīļie cilvēki man apkārt. Katras gleznas radīšana ir kā atpūta no ikdienas darba un reizē pētījums, kurā eksperimentēju ar krāsām. Domāju, skatos, salīdzinu un arī mācos. Ja ieraugu vai izjūtu, ko iedvesmojošu, tad ir tik viegli to uzlikt uz audekla. Gleznoju arī pēc pasūtījuma – mīluļus: suņus, kaķus, zirgus; un ir pat traktors!”

Izstāde apskatāma no 03.02. līdz 09.03.

 

Muzeja darba laiks:

O.- Pk.: 11.00 – 18.00

S.: 11.00 – 16.00

P.,Sv.: muzejs apmeklētājiem ir slēgts

No sirds priecājamies par mūsu skolotāju Indru Stanki!

 

Rakstu izveidoja Inga Melngaile

0 Komentāri

Leave a Comment