Pirmklasnieku pasākums “100 dienas skolā” ir svarīgs notikums gan skolēniem, gan pedagogiem, simbolizējot nozīmīgu pirmo soli izglītības ceļā.

 

Šajā dienā bērni pildīja dažādus uzdevumus, kas saistīti ar skaitli 100, tādējādi attīstot gan matemātiskās, gan loģiskās prasmes.

 

Pasākumā bija sarūpēts svētku galds, kurš pilns ar gardumiem un veselīgiem našķiem, lai visi varētu atpūsties un baudīt kopā būšanas prieku.

Papildus tam, tika rīkota diskotēka, kas deva iespēju bērniem izpausties dejas ritmos, izmēģināt jaunas kustības un vienkārši jautri pavadīt laiku. Šis brīdis bija īpašs arī tāpēc, ka visi bērni bija sapucējušies, tādējādi piešķirot pasākumam svētku noskaņu.

 

Svarīgs pasākuma moments bija kopīga vēlējumu izteikšana pirmklasniekiem – novēlot izturību un neatlaidību turpmākajās skolas gaitās. Tas veicināja vienotības un kopības sajūtu starp skolēniem, atgādinot, ka skola ir vieta ne tikai zināšanu apguvei, bet arī draudzības un atbalsta meklējumiem.

 

Šādi pasākumi ir būtiski jauno skolēnu adaptācijas procesā, palīdzot viņiem justies piederīgiem skolas kopienai un pozitīvi uztvert izglītības ceļa izaicinājumus. “100 dienas skolā” ir ne vien jautra tradīcija, bet arī simbolisks atskaites punkts, kas pauž gandarījumu par paveikto un iedrošina bērnus turpināt mācības ar aizrautību un interesi.

 

 

1.b klases audzinātāja Kitija Baņukalne-Ozoliņa

0 Komentāri

Leave a Comment