Viena no aizraujošākajām un garšīgākajām 1. klases ekskursijām šajā mācību gadā bija apmeklējums Rīgas piena kombinātā, kurā mazie skolēni ne tikai iepazinās ar piena produktu ražošanas noslēpumiem, bet arī piedalījās biezpiena sieriņu degustācijā. Šī ekskursija bija ne tikai izglītojoša, bet arī ļoti garšīgs piedzīvojums, kas paliks bērnu atmiņā uz ilgu laiku.

 

Ekskursija sākās ar interaktīvu ievadvārdu no ekskursijas vadītājas, kura iepazīstināja bērnus ar piena kombināta vēsturi un nozīmi Latvijas pārtikas rūpniecībā. Skolēni ar lielu interesi klausījās un uzdeva jautājumus, kas parādīja viņu zinātkāri un interesi par to, kā tiek ražoti viņu ikdienā lietotie produkti.

 

Pēc ievadvārdiem sekoja ekskursija pa kombināta ražošanas telpām, kur bērni varēja vērot, kā notiek piena pildīšana pakās un biezpiena sieriņa “Kārums” ražošanas process. Bērniem bija iespēja redzēt dažādas ražošanas līnijas un uzzināt par higiēnas un kvalitātes standartiem, kas jāievēro pārtikas ražošanā. Tas bija aizraujošs ieskats pārtikas ražošanas aizkulises, kas daudziem bija pirmā šāda veida pieredze.

 

Ekskursijas kulminācija bija biezpiena sieriņu “Kārums” degustācija, kurā bērniem tika piedāvāti četri dažādi garšu varianti: karameļu, zemeņu, vaniļas un šokolādes. Bērni ar lielu aizrautību un smalku garšas izjūtu novērtēja katru piedāvāto garšu, izvēloties savus favorītus. Šī degustācija ne tikai sniedza bērniem iespēju salīdzināt un izvēlēties, kas viņiem garšo vislabāk, bet arī mācīja viņus novērtēt dažādību un izteikt savu viedokli.
Ekskursijas noslēgumā katrs bērns saņēma iespēju izvēlēties saldējumu pēc savas gaumes, kas bija patīkams pārsteigums pēc garšīgās un izglītojošās dienas. Mājupceļā bērni dalījās savās emocijās un iespaidos par redzēto un piedzīvoto, kā arī priecājās par dāvanām un pārsteigumu somām, kas bija sagatavotas kā atmiņa par šo jauko dienu.

 

Ekskursija uz Rīgas piena kombinātu bija ne tikai iespēja iepazīt pārtikas ražošanas procesu, bet arī lieliska iespēja mācīties caur praktisko pieredzi, kas, bez šaubām, paliks bērnu atmiņā kā viena no spilgtākajām un garšīgākajām mācību gada aktivitātēm.

 

1.b klases audzinātāja Kitija Baņukalne-Ozoliņa un skolotāja Estere Vīnberga

0 Komentāri

Leave a Comment