Viena no aizraujošākajām un izglītojošākajām pieredzēm skolā ir iespēja iesaistīties dažādās radošās nodarbībās. Nesen 1.b klasei tika piedāvāta unikāla iespēja tuvāk iepazīt stikla mākslu – nodarbība, kas ne tikai atklāja šīs mākslas formas skaistumu un sarežģītību, bet arī ļāva bērniem pašiem iesaistīties radošā procesā.

 

Nodarbību vadīja pieredzējusi māksliniece, kura ar lielu aizrautību un zināšanām dalījās par stikla mākslinieka darbu. Viņa iepazīstināja bērnus ar stikla mākslinieka darba specifiku, tehnikām un metodēm, kas ir nepieciešamas, lai izveidotu skaistas un izsmalcinātas stikla kompozīcijas.

 

Bērniem tika dota iespēja pašiem izmēģināt roku stikla griešanā, kas bija gan aizraujoši, gan izaicinoši. Mākslinieces uzraudzībā viņi mācījās kā droši un precīzi apstrādāt stiklu, lai izveidotu savas kompozīcijas. Tas ir brīnišķīgs veids, kā attīstīt bērnu radošumu, smalko motoriku un liek pievērst uzmanību detaļām.

 

Kad visi bija izmēģinājuši griezt stiklu pienāca radošā daļa – stikla dekoru veidošana. Bērni ar lielu entuziasmu un fantāziju ķērās pie darba, veidojot dažādas kompozīcijas. Viņi eksperimentēja ar krāsām, formām un tekstūrām, lai radītu savas unikālos stikla mākslas darbus. Māksliniece palīdzēja viņiem saprast, kā dažādi stikla gabaliņi var tikt savienoti kopā, lai izveidotu košas un dinamiskas kompozīcijas.

 

Nodarbības noslēgumā tika organizēta maza izstāde, kurā bērni varēja lepni prezentēt savus darbus. Šī pieredze ne tikai iepazīstināja viņus ar stikla mākslu, bet arī sniedza vērtīgas zināšanas par pacietību, precizitāti un radošu domāšanu.

 

“Iepazīsti stikla mākslu” nodarbība bija neaizmirstams piedzīvojums 1.b klasei, kas ne tikai atklāja jaunu mākslas pasauli, bet arī stiprināja klases kopības sajūtu un veicināja katra bērna personisko un radošo izaugsmi.

0 Komentāri

Leave a Comment