No 8.aprīļa līdz 12.aprīlim notika sešu skolēnu un divu skolotāju došanās Erasmus+ projekta “Climate Action starts from Local Level” trešajā vizītē uz Lietuvu, Prezidento V.Adamkaus ģimnāziju pilsētā Kauņā. Projekta tikšanās mērķis ir veicināt izpratni par jautājumiem, kas saistīti ar vidi, ilgtspējīgu attīstību un klimatu, tā pārmaiņām un tikšanās tēma “Zaļā enerģija”. Skolēni šīs vizītes laikā tiek uzņemti viesģimenēs, lai tuvāk iepazītu lietuviešu kultūru un tradīcijas, veidotu sadarbību ar lietuviešu .

 

Pirmajā vizītes dienā notika visu projekta partneru tikšanās skolā, iepazīšanās ar skolas vadību, skolas vēsturi un tradīcijām, lietuviešu skolēni rādīja vairākus priekšnesumus, iepazīstināja viesus ar savu skolu un skolas nozīmīgākajiem sasniegumiem, izglītības sistēmu, reģiona kultūras objektiem un tradīcijām. Skolēni un skolotāji devās orientēšanās un saliedēšanās pasākumā pa Kauņas pilsētu, iepazīstot nozīmīgākos objektus un veicot dažādus uzdevumus.

 

Projekta otrajā dienā skolēni un skolotāji devās ekskursijā uz Viļņu, kurā iepazināmies ar nozīmīgākajām vietām, vēsturiskajām celtnēm, tika veikti vairāki izzinoši uzdevumi ar pilsētas iepazīšanu. Apmeklējām Viļņas Enerģētikas un tehnoloģiju muzeju, kurā notika izzinoša nodarbība par enerģijas veidiem, par dabai draudzīgiem resursiem un tehnoloģiskajiem risinājumiem.

 

Trešajā dienā skolā notika konference “Zaļā enerģija manā valstī. Tās priekšrocības un izaicinājumi”, kuras laikā katras valsts skolēni prezentēja izstrādātas prezentācijas un iepazīstināja ar savas valsts situāciju. Notika trīs darbnīcas par atjaunojamo enerģiju, vēja enerģiju, saules enerģiju, kā novērtēt dabai draudzīgus resursus.

 

Projekta ceturtajā dienā devāmies uz Taurages pilsētu, lai vairāk uzzinātu par vēja enerģijas ražošanu Lietuvā. Skolēni un skolotāji apskatīja Taurages pilsētu un uzzināja par tās vēsturi. Apmeklējām Taurages vēja parka izglītojošo centru par vēja ģeneratoru darbību, to ieviešanu un attīstību Lietuvā, nākotnes plāniem par zaļās enerģijas izmantošanu. Apmeklējām Lietuvā lielāko vēja parku un veicām izzinošus uzdevumus par vēja enerģiju.

 

Noslēguma dienā notika darbs ar projekta uzdevumiem, noslēguma pasākums skolā, projekta uzdevumu izvērtēšana, kopīgas sarunas par tālāk veicamajiem uzdevumiem. Tika pasniegti projekta sertifikāti visiem projekta dalībniekiem.

0 Komentāri

Leave a Comment