Ceturtdienas rīts 1.b klasei iesākās neierasti un aizraujoši – pie viņiem ciemos bija ieradusies Olivera mamma, kura ikdienā strādā kā veterinārārste. Šī bija lieliska iespēja bērniem uzzināt par šo svarīgo profesiju no cilvēka, kurš to veic ar aizrautību un mīlestību.

 

Olivera mamma, klasei stāstot, neatstāja malā ne priekus, ne grūtības, kas saistīti ar viņas darbu. Bērni klausījās un acis iepletās no brīnumiem, kad viņa dalījās stāstos par to, cik brīnišķīgi ir redzēt dzīvnieku atveseļošanos pēc ilgstošas ārstēšanas vai operācijas. Tomēr, viņa arī nevilcinājās pastāstīt par sarežģītākajiem brīžiem – kad nākas pieņemt grūtus lēmumus vai saskarties ar dzīvnieku ciešanām.

 

Viena no visinteresantākajām daļām bija, kad Olivera mamma parādīja video. Viens video demonstrēja, kā veterinārārsts veic sirds ritma un asinsspiediena mērījumus sunim no astes operācijas laikā. Cits video rādīja, kā pareizi jāgriež nadziņi kaķēnam, kas bērnus ne tikai izklaidēja, bet arī mācīja par atbildību un pareizu rūpēšanos par mājdzīvniekiem.

 

Šie video un stāsti parādīja bērniem, ka veterinārārsta darbs ir gan emocionāli aizraujošs, gan prasa lielu atbildību un zināšanas. Olivera mamma ar savu stāstījumu iedvesmoja bērnus domāt par savu attieksmi pret dzīvniekiem un par to, kā katrs no mums var palīdzēt padarīt viņu dzīvi labāku.

 

Visbeidzot, Olivera mamma atbildēja uz skolēnu jautājumiem, kas bija tik daudz un dažādi, cik tikai var iedomāties. Šī tikšanās bija ne tikai iespēja bērniem mācīties no reālas profesionāles, bet arī brīdis, kad Olivera lepnums par savu mammu piepildīja visu klasi.

 

Šī diena 1.b klasē palika atmiņā kā spilgts piemērs tam, ka mīlestība pret dzīvniekiem un zinātkāre var iedvesmot un izglītot, neatkarīgi no tā, vai esi skolēns vai pieaugušais.

 

1.b klases audzinātāja Kitija Baņukalne-Ozoliņa un skolotāja Estere Vīnberga

0 Komentāri

Leave a Comment