Sestdien, 20.aprīlī, Rīgas brīvostā notika jūrniecības nozares konkursa skolēniem «Enkurs 2024» fināls, kurā par galveno balvu – 1500 eiro – finālā sacentās astoņas komandas. Jaunmārupes pamtskolu pārstāveja skolēni: Tīna Sproģe, Reinis Štalmanis, Otto Alhimovičs, Kārlis Kristapsons, Andriāns Kuzņecovs, Toms Namnieks, Juris Paegle, Kārlis Zošs, Katrīna Pūķe. Fināla sacensībās Jaunmārupes pamatskokas sklēniem bija jāparāda savas prasmes un iemaņas jūras koordinātu atlikšanā un “cietušā” atrašanā Daugavā, sviedlīnes mešanā, virves vilkšanā, pirmās palīdzības sniegšanā, jāpiekļūst plostam, kas atrodas Daugavā, jāiekļūst tajā un jāaizved tas uz norādīto vietu, kā arī uz lielākā Latvijas ledlauža, kuģa «Varma», klāja jāatrod dažādi objekti un jāatbild uz par jūrniecību saistītiem jautājumiem.

Konkurss «Enkurs» tiek rīkots kopš 2007.gada. Latvijas Jūras administrācija ir konkursa idejas autors, iniciators, un pasākuma organizēšanas koordinators. Konkursa organizēšanā piedalās un konkursu atbalsta un finansē Latvijas Jūrniecības savienība, Latvijas Tirdzniecības flotes jūrnieku arodbiedrība, Jūras koledža «Novikontas», Jūrnieku mācību centrs «LAPA», Rīgas brīvosta, Liepājas SEZ osta, Ventspils brīvosta, NBS Jūras Spēki, SIA «LVR flote», SIA «LSC», SIA «Atlas Professionals», SIA «Utkilen Baltic», SIA «Baltic Shipping Services», SIA «Ilgezeem».

Konkurss «Enkurs» norisinās reālā vidē – jūrniecības mācību iestādēs un jūrnieku mācību centros, ostās un uz kuģiem, un tā mērķis ir iepazīstināt skolu jauniešus ar jūras virsnieka specialitāti, kā arī atraktīvā veidā informēt sabiedrību par jūrniecības nozari.

Kopvērtējumā Jaunmārupes pamtaskola ieguva 8 vietu stratējot visdusskolu grupā, bet zināšanas un pieredze šajā gadījumā ir daudz vertīgakā nekā iegūtā vieta. Lielu paldies sakām Tīnas Sproģes tētim Rinaldam Sproģim par video motāžu un komandas atbalstīšanu.

Konkurss «Enkurs» norisinās reālā vidē kopš 2007 gada– jūrniecības mācību iestādēs un jūrnieku mācību centros, ostās un uz kuģiem, un tā mērķis ir iepazīstināt skolu jauniešus ar jūras virsnieka specialitāti, kā arī atraktīvā veidā informēt sabiedrību par jūrniecības nozari.

0 Komentāri

Leave a Comment