Ceturtdien, 10. oktobrī, sekojot labākajām Britu “Afternoon tea” tradīcijām, norisinājās Mārupes novada svešvalodu skolotāju sanāksme, kuras laikā tika izvērtēti centralizēto eksāmenu (CE) rezultāti un izdarīti secinājumi par tālākajiem attīstības virzieniem svešvalodu mācību procesā. Viens no galvenajiem sanāksmes secinājumiem – nepieciešams turpināt aktīvi veicināt lasītprasmes attīstību svešvalodās.

 

Sanāksmē Jaunmārupes pamatskolas angļu, vācu un krievu valodas skolotājas dalījās pieredzē un labās prakses piemēros, kā efektīvi attīstīt lasītprasmi pamatskolas posmā. Šobrīd trijās Mārupes novada skolās – Jaunmārupes pamatskolā, Babītes vidusskolā un Mārupes Valsts ģimnāzijā – jau tiek īstenots lasīšanas projekts “Reading Circle”, kas norit sadarbībā ar Latvijas Angļu valodas skolotāju asociāciju (LATE) un izdevniecību Pearson.

 

Sanāksmē tika apspriests arī inovatīvs risinājums lasītprasmes veicināšanai – Oxford Digital Library. Mārupes novada svešvalodu jomas koordinatore rosināja izmēģināt šo digitālo bibliotēku, kas nodrošina pieeju plašam angļu valodas grāmatu klāstam digitālā formātā, ļaujot skolēniem vieglāk un interaktīvāk piekļūt kvalitatīvai lasāmvielai.

 

Skolotāji vienojās par lasītprasmes diagnosticējošā darba izstrādi, kas pavasarī tiks īstenots 6. klases skolēniem visā novadā. Turklāt tika lemts par šī mācību gada svešvalodu olimpiādēm un konkursiem, lai turpinātu stiprināt skolēnu prasmes un motivāciju svešvalodās.

 

Noslēgumā skolotāji apmainījās pieredzē par jaunās vērtēšanas sistēmas ieviešanu un tās ietekmi uz skolēnu sasniegumiem un mācību procesu.

 

 

Mārupes novada svešvalodu jomas koordinatore Daina Spilberga

0 Komentāri

Leave a Comment