Korejiešu valodas un kultūras pulciņa dalībnieki divās grupās devās ekskursijā nodarbības ietvaros, lai gūtu jaunu garšu pieredzi. Pulciņa dalībnieki 20. novembrī un 25. novembrī devās uz galvaspilsētā esošo, ilggadējo korejiešu restorānu “Soraksans” (설악산), nobaudīt Hanguk džontong jori (한국 전통 요리) jeb Korejas nacionālo virtuvi.

 

Bija skolēni, kas pirmo reizi devās uz šo restorānu un arī skolēni, kas pagājušajā mācību gadā bija devušies šādā ekskursijā, bet ar lielāko prieko devās atkal. Skolotāja jau nedēļu iepriekš bija rezervējusi galdiņu 8 cilvēkiem ar cepamās gaļas komplektiem Samgjopsaļ (삼곕살). Cept gaļu uz panniņas acu priekšā ir ļoti raksturīgi daudzu tautu nacionālajām virtuvēm, tomēr izmēģināt un iemācīties kā gaļu, rīsus un kimči (김치) ietīt salāta lāpas kūlīti jeb Ssam (쌈), ir kas pavisam citādāks kā to dara citas kultūras. Restorāna noformējums, fona mūzika un kopējā atmosfēra bija ļoti patīkama, un skolēni bija sajūsmā, sakot, ka noteikti atgriezīsies uz šo restorānu kopā ar draugiem un ģimeni, kā arī labprāt atkārtotu šādu ekskursiju vēl!

 

 

Korejiešu valodas un kultūras pulciņa vadītāja rekomendē ikvienam apmeklēt šo vietu Rīgā, Miesnieku ielā 12. Restorāns aktīvi darbojas sociālajos tīklos Instagram un Facebook, pieņemot rezervācijas tajos vai pa mājaslapā norādīto kontaktinformāciju: https://soraksans.lv/

 

Rakstu izveidoja korejiešu valodas un kultūras skolotāja Madara Poga

0 Komentāri

Leave a Comment