Projekta piektā tikšanās reize Itālijā, Kremonā no 7.04. – 11.04.2025.

Projekta dalībvalstu tikšanās un pieredzes apmaiņas brauciens uz Kremonas pilsētu Itālijā, Istituto di Istruzione Superiore “Stanga” izglītības iestādi. Projekta piektā vizīte uz Itālijas projekta partneru pilsētu Kremonu. Projekta tikšanās mērķis “Organic food and farming”.

 

Pirmā vizītes diena sākās ar ierašanos partneru skolā, mūs sagaidīja skolas skolotāji un skolēni, notika svinīgā tikšanās uzruna visiem projekta dalībniekiem. Kā pirmais uzdevums bija sadraudzības leduslaušanas spēle, kas ļāva skolēniem iepazīt viens otru. Projekta uzdevumi palīdzēja labāk izprast klimata pārmaiņu ietekmi uz mūsu dzīvi un to, cik svarīga ir mūsu rīcība videi. Pēc šīm aktivitātēm katra komanda prezentēja savas organiskās pārtikas un lauksaimniecības nozīmi katrā valstī, veidojot draudzīgu kultūras un ekoloģisko ideju apmaiņu. Sekoja skolas apskate, kad mums bija laiks vairāk parunāties ar citu valstu skolēniem, iegūstot jaunus draugus, kas būs kopā ar mums mākamajā tikšanās reizē Latvijā. Diena noslēdzās ar ekskursiju pa pilsētu, kur iepazinām pilsētas nozīmīgākās kultūrvēsturiskās vietas centrālo laukumu, katedrāli, teātri un zvanu torni. Apmeklējām pilsētas mēriju, kur mums prezentēja Kremonas pilsētas vēsturi.

 

Otrajā dienā visi projektā iesaistītie skolotāji un skolēni devās apskatīt Milānas pilsētu, lai apskatītu pilsētas kultūrvēsturiskās vietas – Duomo katedrāle un laukums, Vittorio Emanuele II galerija, Sforcas pils komplekss, La Scala operteātris. Itāļu skolēni prezentēja katras apskates vietas vēsturi.

 

Trešdiena sākās ar visu skolēnu un skolotāju došanos uz organiskās, ekoloģiskās pārtikas ražotni. Tajā mēs apskatījām procesus kā notiek dažādu ekoloģisko produktu audzēšana, selekcionēšana, kā arī mums pastāstīja par dažādu graudaugu izpēti, tehnoloģijām kā tiek audzētas, laistītas un iegūtas dažādas sugas. Pēc graudaugu lauku apmeklējuma sekoja uzņēmuma vadītāja prezentācija, kas parādīja uzņēmuma attīstības vēsturi, īpašās tehnoloģijas ekoloģisko produktu ražošanā. Turpinājuma mēs apmeklējām bioloģisko liellopu fermu, kur skolēni iepazina lopu audzēšanas procesu, ekoloģisko produktu audzēšanu un iegūšanu. Pēc bioloģiskās fermas sekoja atgriešanās skolā, kur skolēni dažādas grupās veica eksperimentālus uzdevumus – no augiem iegūt plastmasu, medus ražošanas process un bioloģisko produktu izmantošana uztura gatavošanā. 

 

Ceturtdien diena sākās ar braucienu uz olīvu ražotni, kur redzējām kā notiek olīveļļas iegūšanas process sākot ar olīvkoku audzēšanu, olīvu iegūšanu un produkcijas iegūšanu. Projekta dalībniekiem bija iespēja degustēt dažādas olīveļļas, iegūstot zināšanas par dažādu veidu iegūšanu. Turpinājumā mēs devāmies un Salo pilsētu apskatīt lielāko Itālijas ezeru Gara ezeru. Tur mēs iepazināmies ar vietējās vides saglabāšanu, ekoloģiskās vides veidošanu un ilgtspēlību.

 

Noslēguma dienā notika darbs ar projekta uzdevumiem skolā. Notika noslēguma pasākums skolā, projekta uzdevumu izvērtēšana, kopīgas sarunas par tālāk veicamajiem uzdevumiem. Notika projekta sertifikātu pasniegšana visiem projekta dalībniekiem. Turpinājumā visi devās uz otru skolas filiāli, kas atrodas Kremas pilsētā. Iepazināmies ar bioloģisko fermu, kurā darbojas un dažādus lauksaimniecības un lopkopības iemaņas apgūt skolas skolēni. Skolēni prezentēja savas bioloģiskās produkcijas ražošanas procesus.

0 Komentāri

Leave a Comment