18.oktobrī Jaunmārupes pamatskolas 9.klašu audzēkņi Mārupes novada uzņēmēju dienu ietvaros devās ekskursijā uz Mārupes novada uzņēmumiem.

 

Skolēni apmeklēja uzņēmumus S.B.C. , Madara Cosmetics,  Hercogs,  airBaltic , Kompāniju NA,  UAV FACOTRY,  Polipaks  un Silja. Skolēniem ļoti patika uzņēmumi, kuros varēja aktīvi līdzdarboties. Ļoti saistošs bija uzņēmums NA, kurš izgatavo dažādas LED lampas, kā arī airBaltic, UAV Factory.  Apmeklējot skolēni guva ieskatu dažādu uzņēmumu darbā un profesiju daudzveidībā, izzināja uzņēmuma darba vidi, attīstības iespējas un tālāko redzēju valsts ekonomikas kontekstā.Tā ir vienreizēja un neatkārtojama pieredze jauniešiem mācīties, gūt jaunas zināšanas. Izaicinājums viens pēc otra, liek piespiest uzdrīkstēties vairāk un sniedz milzīgu gandarījumu sasniedzot iecerēto!

 

7.-8.klašu audzēkņiem bija iespēja apmeklēt pasākumu “Iepazīsti un izmēģini meistara arodu” Mārupes Kultūras namā. Radošajās darbnīcās skolēniem bija iespēja iepazīt dažādu profesiju arodus, izmēģināt pašiem izgatavot dažādas lietas un izzināt dažādas profesijas. Mūsu skolas skolēniem īpaši patika radošajās darbnīcās veidot gleznas. Mārupē ir vajadzīgi izglītoti speciālisti daudz dažādās jomās. Darba devēji mudināja jauniešus mācīties, protams, un gaida viņus savos uzņēmumos.  Ļoti vērtīgi, ka skolēni šīs atziņas dzirdēja no uzņēmējiem.

 

Pedagogs – karjeras konsultants Solvita Lauzēja