Pirms ķeramies klāt gaidāmajam skolas šaha turnīram, informēšu par citiem šaha turnīriem, kas nesen notikuši un kuros ir piedalījušies mūsu skolas audzēkņi. Tā kā šahs ir gan zinātne, gan māksla, gan sports, tad dalība turnīros ir ļoti nozīmīga izaugsmes sastāvdaļa!

Latvijas čempionāta ceturtdaļfināls, 4.-8. janvāris, Marks Mucenieks (9.a)

Olaines ātrā šaha čempionāts, 1. posms, 12. janvāris, Jānis Zaķis (9.b)

Klasifikācijas turnīrs iesācējiem, 12.-13. janvāris, Miķelis Dzērve (1.b), Matīss Blumers (1.d), Sando Tanasi (1.c)

Latvijas 2019. gada jauniešu čempionāta pusfināls U-10, 18.-20. janvāris, Markus Raudenieks (3.a), Kristians Raudenieks (3.a)

Klasifikācijas turnīrs iesācējiem, 19.-20. janvāris, Jānis Oškājs (1.d), Miķelis Dzērve (1.b), Krišjānis Paegle (2.d)

Latvijas Šaha federācijas prezidenta kauss blicā, 26. janvāris, Jānis Zaķis (9.b), Marks Mucenieks (9.a)

Klasifikācijas turnīrs II sporta klasēm, 26.-27. janvāris, Markus Raudenieks (3.a), Kristians Raudenieks (3.a)

Latvijas 2019. gada jauniešu čempionāta pusfināls U-16, 1.-3. februāris, Marks Mucenieks (9.a) izcīnīja vietu finālā, kas notiks no 11. līdz 17. martam.

Olaines ātrā šaha čempionāts, 2. posms, 3. februāris, Jānis Zaķis (9.b), Markus Raudenieks (3.a), Kristians Raudenieks (3.a)

Šaha mēnesis Baložos, 2. posms, 9. februāris, Markus Raudenieks (3.a), Kristians Raudenieks (3.a)

Klasifikācijas turnīrs IV sporta klasēm, 9.-10. februāris, Miks Račko (2.d), Adrians Slava (2.d)

Klasifikācijas turnīrs II sporta klasēm, 16.-17. februāris, Markus Raudenieks (3.a), Kristians Raudenieks (3.a)

Rudaga-Kaissa I sporta klašu turnīrs, 23.-24. februāris, Marks Mucenieks (9.a)

Rudaga-Kaissa iesācēju turnīrs, 23.-24. februāris, Sando Tanasi (1.c)

Bērnu komandu turnīra “Cerību kausa” pusfināls, 23.-24. februāris, Markus Raudenieks (3.a), Kristians Raudenieks (3.a), Kristaps Skudra (2.a), Beatrise Bičkovska (5.e)

Vēl man ir liels prieks, ka uz netālu esošās Babītes vidusskolas un trenera Viestura Kapčes aicinājumu pievienoties šaha turnīram 23. februārī atsaucās kupls dalībnieku pulks, kas ne tikai piedalījās, bet arī parādīja labus rezultātus un ieguva balvas! Pavisam no mūsu skolas šajā turnīrā, kas bija sadalīts trijās grupās pēc vecuma un stipruma, piedalījās 10 dalībnieki:
Miks Račko (2.d), Jānis Oškājs (1.d), Matīss Blumers (1.d), Miķelis Dzērve (1.b), Andris Artūrs Avotiņš (2.d), Ernests Sviķis (1.c), Kristians Jātnieks-Labucks (1.a), Fricis Ozols (1.a), Adrians Apsītis (1.a) un Gustavs Ļašs (1.c). Vislabākos rezultātus parādīja Miks Račko (2.d), kurš guva uzvaras visās 8 partijās un ieguva 1. vietu 9 dalībnieku konkurencē stiprākajā grupā, kā arī Jānis Oškājs (1.d), kurš ar 5,5 punktiem no 8 iespējamiem izcīnīja 3. vietu vidējā grupā, kurā arī bija 9 dalībnieki.

Bet tagad gan par gaidāmo skolas turnīru!
Jaunmārupes pamatskolā 2019. gada 15. martā (piektdien) tiks rīkots šaha turnīrs. Līdzīgi, kā iepriekš, tiek laipni aicināti ciemiņi no Babītes vidusskolas, kur arī notiek šaha nodarbības, kuras vada treneris Viesturs Kapče.

Šis turnīrs noteiks tos Jaunmārupes pamatskolas spēlētājus, kas kvalificēsies Latvijas Skolu Šaha Olimpiādei: Skolu posmā tiek noteikti 3 labākie zēni un 3 labākās meitenes, katrā vecuma grupā (1.-4. klašu grupa, 5-9. klašu grupa), kuri tiek virzīti reģiona finālam. No šī turnīra katras grupas 1. vieta zēniem un meitenēm kvalificēsies Rīgas reģiona finālam, pārējās divas vietas tiks noteiktas, ņemot vērā sporta klasi, gan šī, gan citu turnīru rezultātus, kā arī darbu treniņos.

Rīgas reģiona fināls
28. aprīlis, svētdiena
Rīga, Rīgas 45. vidusskola, Ropažu iela 34
Facebook lapa: https://www.facebook.com/skolusahaolimpiade/

Skolas turnīra pirmo 3 vietu ieguvēji, kā arī labākā meitene tiks apbalvoti ar diplomiem un balvām. Iespējamas arī citas balvas.

Turnīra norises laiks no plkst. 10:00 līdz plkst. 14:00. Norises vieta – 2001. kabinets.

Lai piedalītos, līdz 13. martam nepieciešams pieteikties šajā sarakstā , aizpildot dalībnieka vārdu, uzvārdu un mācību klasi, vai arī sazināties ar mani. Lūgums, ja tomēr dalība nebūs iespējama, izdzēst pieteikumu. Dalība ir bez maksas.

Pusdienu pauze netiks rīkota, tāpēc lūdzu ņemt līdzi dzērienu un, ja nepieciešams, arī kādu vieglu maltīti enerģijai un mundrumam.

Šaha treneris Valdis Troņenkovs