Korejiešu valodas un kultūras pulciņa vecāko klašu grupa nodarbības ietvaros devās ekskursijā kultūras, jaunu garšu un pieredzes gūšanā uz galvaspilsētā esošo, ilggadējo korejiešu restorānu “Soraksans” (설악산), nobaudīt Hanguk džontong jori (한국 전통 요리) jeb Korejas nacionālo virtuvi.

 

Skolēni neviens nebija vēl šo ēstuvi apmeklējuši, kas radīja vēl lielāku, patīkamu satraukumu izmēģināt kaut ko jaunu un nepieredzētu. Skolotāja jau nedēļu iepriekš bija rezervējusi galdiņu 10 cilvēkiem ar cepamās gaļas komplektiem Samgjopsaļ (삼곕살). Pavasarim nākot, cept gaļu ir arī latviešu tradīcija, tomēr izmēģināt un iemācīties kā ir jāēd salāta lāpa ietītu – gaļas, rīsu un kimči (김치) kūlīti Ssam (쌈), ir kas pavisam citādāks un nebijis. Restorāna noformējums, fona mūzika un kopējā atmosfēra bija ļoti patīkama, un skolēni bija sajūsmā, sakot, ka noteikti atgriezīsies uz šo restorānu kopā ar draugiem un ģimeni vēl!

 

Korejiešu valodas un kultūras pulciņa vadītāja rekomendē ikvienam apmeklēt šo vietu Rīgā, Miesnieku ielā 12. Restorāns aktīvi darbojas sociālajos tīklos Instagram un Facebook, pieņemot rezervācijas tajos vai pa mājaslapā norādīto kontaktinformāciju

 

Rakstu izveidoja korejiešu valodas un kultūras skolotāja Madara Romanovska

0 Komentāri

Leave a Comment