Aizvadītajā nedēļā 2.b klasē viesojās populārā saldumu darbnīca “Saldā Paradīze”, kas bērniem atklāja franču makarūnu gatavošanas noslēpumus. Pasākums izraisīja lielu interesi.
Ceļš uz perfektu makarūnu
Pasākuma sākumā “Saldās Paradīzes” konditore Jūlija Lāce – Keitas mamma, bērniem pastāstīja par makarūnu izcelsmi un to, cik svarīgi ir precīzi ievērot sastāvdaļu proporcijas un pagatavošanas soļus. Bērni ar lielu aizrautību klausījās stāstā par mandeļu miltiem, olu baltumiem un cukura sīrupa maģiju, kas rada šo gaisīgo un kraukšķīgo gardumu.
Noslēgumā – salds baudījums un jaunas zināšanas
Pēc stāstījuma bērni ar prieku nodevās degustācijai un dalījās iespaidos. “Saldā Paradīze” katram dalībniekam pasniedza nelielu dāvaniņu – receptes kartīti un makarūnu izlasi.
Skolas pedagogi atzina, ka šādi pasākumi ir ne tikai jautri, bet arī izglītojoši.
Kopš dienas, kad “Saldā Paradīze” viesojās klasē, skolēni turpina runāt par makarūniem un plāno tos gatavot arī mājās kopā ar vecākiem.
2.b klases audzinātāja Kitija Baņukalne-Ozoliņa