Pavasarī programmas “Piens un augļi skolai” ietvaros 2.c un 2.d klases skolēni piedalījās radošo darbu konkursā vispārizglītojošo skolu 1.- 4. klasēm “Audzē, pēti, izgaršo!” Konkursa mērķis – praktiskā un radošā veidā ir izzināt un pētīt augu audzēšanas procesu no sēklas līdz redzamam rezultātam, kā arī veicināt izpratni par veselīga uztura nozīmi.

 

Skolēni izvēlējās augus, kurus audzēt, sekot tā attīstībai, dokumentēt šo procesu un noslēgumā izgaršot savu izaudzēto produktu, kā arī domāt par tā pielietojumu veselīgā maltītē. Konkursa laikā skolēni audzēja baziliku, rukolu, sarkanās bietītes, mārdadzi, redīsus, zirņus un sīpollokus. Audzēšanas procesā varēja vērot, kuri augi dīgst, aug ātrāk, kuriem process norit lēnāk. Neizpalika arī bez audzēšanas kļūdām, no kurām varēja izdarīt secinājumus: ja augu nelaista, tas nokalst; ja pārlaista, sēkliņa sapūst un augsnes virskārta pārklājas ar pelējumu. Audzēšanas procesa beigās skolēni gatavoja un rotāja savas sviestmaizes un salātus no izaudzētajiem zaļumiem.

 

Konkursa noslēgumā izgatavojām plakātu, kurā atspoguļojām darba gaitu.

Skolēniem konkurss patika, ar aizrautību piedalījās augu audzēšanas procesā un veselīga ēdiena gatavošanā.

 

2.c un 2.d klases skolotājas Laila Abuhova un Inga Petruševska

0 Komentāri

Leave a Comment