2019.gada 26.septembrī Jaunmārupes pamatskolas sporta skolotājs Gints Gaiķens un 9.b klases skolniece Marta Reihmane viesojās LNT rīta raidījumā “900 sekundes”, lai stāstītu par mūsu aktīvo skolu, skolēniem un skolotājiem. Šajā nedēļā visā Latvijā notiek Eiropas Sporta nedēļa, kura šogad svin savu 5.gadu jubileju. Eiropas Sporta nedēļas ietvaros notiek dažādi sporta pasākumi un #BeActive vēstneši popularizē aktīvu dzīvesveidu visā Latvijā.

Sadarbību ar #BeActive sporta vēstnešiem mēs jau uzsākām 20.septembrī, kad divi no viņiem – mārupietis un riteņbraukšanas veterāns, treneris Mečislavs Bartuševičs un kaitbordiste Aija Ambrasa bija ieradušies pie mums uz Olimpisko dienu 2019.

 

Olimpiskā diena 2019

 

#BeActive vēstneši stāstīja bērniem par savu dzīves veidu, profesijām, ikdienas dienas režīmu. Demonstrēja līdzi paņemtos riteņus, skrituļdēļus un ļāva arī tos iemēģināt. Kā arī ar Sporta Federācijas atbalstu tika novadīti daži sportiski un intelektuāli konkursi un bērni varēja iegūt savā īpašumā dažādas balvas. Visi dalībnieki tika pie košām rokassprādzēm.

Sveikt skolēnus un skolotājus šajā pasākumā atnāca arī skolas direktore Iveta Timule un Mārupes Sporta centra vadītāja Silvija Bartuševiča.

 

Eiropas Sporta nedēļas ietvaros, kā pirmie no visas Latvijas skolu skolēniem, 3.klases skolēni nodemonstrēja vienu no sporta rotaļām. Šī rotaļa ir iekļauta jaunajā Eiropas Sporta nedēļas sporta rotaļu bukletā “Kustību rotaļas skolām ar integrētu latviešu valodu un matemātiku” .

 

Visu pasākumu fotogrāfijās skatiet šeit